Αποθήκευση καυσόξυλων – Ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές σας;

Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι αποθήκευσης καυσόξυλων. Ωστόσο, κάθε τρόπος έχει σχεδιαστεί για να κάνει ένα από δύο πράγματα. Το ένα είναι να βοηθήσει να θεραπεύσει ή να καρυκεύσει τα καυσόξυλα. Αυτό συμβαίνει επειδή βοηθάτε τον ήλιο και τον άνεμο να στεγνώσουν την υγρασία του ξύλου επιτρέποντας στο ξύλο να καεί περισσότερο και σε υψηλότερο btu. Το δεύτερο είναι να προστατεύσετε το ξύλο και να το διατηρήσετε απαλλαγμένο από πλάσματα, βροχή και χιόνι. Εδώ, ο κύριος στόχος είναι να διατηρηθεί το ξύλο στεγνό αποτρέποντας την ανάπτυξη μούχλας και μούχλας. Ο κοινός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για καυσόξυλα να βοηθήσει σε αυτούς τους χώρους περιλαμβάνει ράφια καυσόξυλων, υπόστεγα αποθήκευσης καυσόξυλων και καλύμματα καυσόξυλων. Κάθε ένα από αυτά έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

1. Σχάρες καυσόξυλων

Αυτά τα κούτσουρα είναι πολύ αποτελεσματικά στη δημιουργία ωριμασμένων καυσόξυλων. Δεδομένου ότι ανεβάζουν το ξύλο από το έδαφος, επιτρέπει στον αέρα και τον ήλιο να στεγνώνουν πιο εύκολα το ξύλο σε σύγκριση με άλλες μεθόδους. Επιπλέον, καθώς ανυψώνει το ξύλο από το έδαφος, βοηθάει τα πλάσματα να μην κάνουν φωλιές στο ξύλο. Ωστόσο, οι περιορισμοί του είναι ότι δεν παρέχει προστασία από τη βροχή και το χιόνι. Για το λόγο αυτό, χρησιμοποιείται συχνά με καλύμματα καυσόξυλων για να βοηθήσει στην προστασία εδώ.

2. Υπόστεγα αποθήκευσης καυσόξυλων

Μια εναλλακτική λύση για τους κατόχους κορμών είναι η χρήση υπόστεγων αποθήκευσης καυσόξυλων. Αυτά είναι κάτι σαν συμβιβασμός μεταξύ μιας σχάρας καυσόξυλων και ενός καλύμματος καυσόξυλου. Προσφέρουν καλύτερη προστασία από τη βροχή και το χιόνι. Ωστόσο, δεν είναι τόσο καλά για καρυκευμένους σκοπούς. Αυτό οφείλεται στο ότι ο σχεδιασμός του υπόστεγου εμποδίζει τον άνεμο και τον ήλιο να στεγνώσουν το ξύλο τόσο αποτελεσματικά όσο θα έκανε σε μακρά θήκη.

3. Καλύμματα καυσόξυλων

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτά χρησιμοποιούνται συχνά σε συνδυασμό με ράφια καυσόξυλων. Στην πραγματικότητα, πολλά ράφια κατασκευάζονται για να χωρέσουν ειδικά αυτά τα καλύμματα για ευκολότερη χρήση. Το κύριο πλεονέκτημα αυτών των καλυμμάτων είναι ότι προστατεύει το ξύλο κρατώντας μακριά τη βροχή και το χιόνι. Δεν έχουν σχεδιαστεί για σκοπούς σκλήρυνσης και, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε τέτοια που αφήνουν το ξύλο να αναπνέει και δεν καλύπτουν πλήρως το ξύλο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι θα υπονομεύσει κάθε προσπάθεια σκλήρυνσης ή καρυκεύματος.

Έχοντας υπόψη αυτές τις διαφορετικές επιλογές, θα πρέπει να κατανοήσετε καλύτερα ποιες είναι οι καλύτερες μέθοδοι για την αποθήκευση καυσόξυλων. Επί του παρόντος, υπάρχει μια αυξανόμενη τάση να προτιμώνται τα ράφια και τα καλύμματα καυσόξυλων έναντι των υπόστεγων. Πιστεύουμε ότι αυτό οφείλεται στην καλύτερη απόδοση και τη λιγότερο αποφρακτική τους μορφή. Είναι πολύ πιο εύκολο να τα πάρετε μαζί σας ή να τα αντικαταστήσετε σε περίπτωση μετακόμισης.